В първата част на топ 10 романтични песни за първи срещи, които ние, от LoveBite, подбрахме, включихме вечни хитове като Eric Clapton - "Wonderful Tonight", Ed Sheeran - "Perfect", Whitney Houston - “I Will Always Love You“, 4.  Aerosmith - "I Don't Want to Miss a Thing” и Marc Anthony и Tina Arena - „I Want to Spend My Lifetime Loving You“. В тази статия продължаваме да споделяме и следващите 5 убийствени балади, които са перфектният начин да изразиш емоциите си.

6. Elvis Presley - Can't Help Falling In Love”

Каква би била класация на топ 10 романтични песни за първи срещи без краля на рока - Елвис Пресли. Решихме да включим една негова вечна класика, в която не можем да спрем да се влюбваме с всяко слушане. Мелодията е базирана на „Plaisir d'amour“. Това е известна френска любовна песен, която е била композирана през 1784 година от Жан-Пол-Еджид Мартини. Интересен факт е, че първоначално песента е била написала от женска гледна точка с оригинално заглавие: „Can't Help Falling in Love with Him“. 

Любопитното е, че това е била песента, с която Елвис е завършвал всички участия на  живо, дори и последния си концерт на 26 юни 1977 година. Имайки предвид любовното послание, което носи тази песен, и кадифения тембър на Елвис, коя дама няма да остане очарована да ѝ попееш на ушенце на първа среща: “Some things are meant to be. Take my hand, take my whole life too. For I can't help falling in love with you”.

7. Bryan Adams - "(Everything I Do) I Do It For You” 

Това, може би, е една от най-бързо създадените любовни песни за всички времена. През 1990 година, Браян Адамс и продуцентът Мът Ланг са помолени да направят саундтрак за филма - “Робин Худ: Принцът на крадците”. След само 45 минути работа, "(Everything I Do) I Do It For You” е вече факт. Баладата бележи огромен успех, заемайки челни позиции в различни класации в над деветнадесет страни. Пускането на такава лирична песен с проникновен текст би бил чудесен вариант, ако искаш да кажеш на своята любима, че тя е твоята избраница и си заслужава да бъдете заедно.

8. Lionel Richie - “Hello”

Най-известната песен на Лайънъл Ричи „Hello“ е и една от най-великите балади на всички времена. Вдъхновението за нея идва, когато изпълнителят е бил много млад. Тогава често заглеждал красивите жени, минаващи покрай него, но бил твърде срамежлив, за да говори с тях. Години по-късно той започва да пише песен, използвайки фразата за поздрав: “Здравей!”. В последствие се отказва, след като страда от писателски блокаж. Благодарение на своята съпруга и продуцент, Лайънъл завършва и пуска песента. Ако и ти си много срамежлив, но желаеш да привлечеш вниманието на дамата на своето сърце, защо не ѝ пуснеш тази вълнуваща балада?

9. Whitesnake - “Is This Love”

Знаеш ли, че този емблематичен хит на Whitesnake е бил първоначално написан за Тина Търнър? През 1986 година Дейвид Ковърдейл пише песента, свирейки я на пиано и с мисълта за тази велика музикална икона. Докато в един момент, неговият колега от групата - Сайкс (китарист), не изсвирва парчето на своята китара. Точно в този момент Дейвид разбира, че тази песен е определено в стила на групата. Всъщност, на следващата година динамичната песен влиза и в албум със същото име.

Има ли жена, която да е обсебила до толкова мислите ти? Жена, около която не спира да се върти целият ти свят? В случай че отговорът е “ДА”, “Is This Love” е правилният музикален поздрав, с който да разкриеш чувствата си на първа среща.

10. Foreigner - “I Want To Know What Love Is”

В тази класация завършваме с една божествена балада на рок титаните  - Foreigner. Международният хит се “ражда” около 3 часа през нощта, в далечната 1984 година. Виновник за написването на песента е Мик Джонс, китарист и създател на групата. Вдъхновението идва от истинския живот, в който Джонс преминава през развод, а после среща нова любов.

И така, скъпи читателю, дори и ти да си изпитвал любовни разочарования, дай нов шанс на това велико чувство. Ако пък си срещнал интригуваща жена, която кара коленете ти “да треперят”, остави я да ти покаже какво е любовта. 


Надяваме се нашият списък с романтични песни да ти е харесал. Може да впечатлиш своята половинка не само с хубава музика, а и с някой интригуващ и палав подарък за нея.