Секс играчките са чудесно решение, което може да подобри и направи доста интересен еротичния живот както индивидуално на мъжа и жената, така и на двойките. Ако си начинаещ и до момента не си използвал различни аксесоари, то ние сме подготвили за теб наръчник, който ще ти помогне при избора на първата ти секс играчка.

Видове секс играчки

Преди да закупиш първата си секс играчка, е добре да знаеш какви видове се предлагат на пазара. Най-общо еротичните аксесоари може да се разделят на такива за външна и вътрешна стимулация, и играчки за двойки. 

 • Моделите, предназначени за външна стимулация, са изключително важни при жените, защото голяма част от тях изпитват необходимост от допълнителни действия, за да достигнат до щастливия край.
 • Играчките за вътрешно удоволствие са идеални за откриване на нови усещания и особено за търсене на мистичната G-точка при жените. Те, със сигурност, ще гарантират експлозивни усещания и достигане до върхов оргазъм.
 • Има и разнообразие от модели, които са подходящи едновременно за външна и вътрешна стимулация, и такива, които действат възбуждащо върху двата партньора едновременно.

Независимо дали ще вибрира, масажира, пулсира или ще осъществява комбинация от различни функции, твоята първа секс играчка трябва да бъде зашеметяващо попълнение към сексуалния ти арсенал.

Характеристики и функции на секс играчката

Като начинаещ, не те съветваме да се “изхвърляш” и да избираш модели с разнообразни функции. Започни с по-базови варианти, експериментирай, но разгледай внимателно характеристиките. Ето и някои основни неща, на които да обърнеш внимание:

 • Издаване на звук и ниво на шум. Ако използваш играчката сам или с половинка, но делите дома си и с други хора, то най-вероятно ще искаш по-тиха и дискретна играчка. В случай че искаш първия еротичен аксесоар в арсенала ти да бъде вибратор, имай предвид, че повечето модели издават звук. Държиш ли на по-безшумна играчка, може да се спреш на невибриращо дилдо.
 • Мощност и наличие на различни степени. Тук важи общото правило, че аксесоарите, които се захранват на батерии, не са толкова мощни, колкото тези, които използват електрическата мрежа. Ако искаш повече степени, за да започнеш от по-леки стимулации и да преминеш към по-разтърсващи, то виж внимателно тези характеристики.
 • Устойчивост на вода. Секс игрите под душа или във ваната са доста интересно занимание. Когато искаш да усетиш върховно удоволствие под вода, то просто трябва да провериш дали играчката, върху която си се спрял, е водоустойчива.

Материал на изработка на секс аксесоарите

Какъв материал ще предпочетеш е въпрос на личен избор, ето и някои от по-популярните разновидности.

 • Силикон. Придава кадифено меко и гладко усещане. За играчките със силиконово покритие се използва само лубрикант, който е на водна основа.
 • ABS пластмаса. Това покритие е най-често използвано при виброяйцата.
 • TPE / TPR. Това обикновено са гуми, които имат добра гъвкавост. Този напълно безопасен материал се използва за изработката на дилдо.
 • Стъкло. Играчки с такова покритие са устойчиви и могат да се включат в еротични изпълнения, свързани с температурна игра.
 • Желе. В аксесоарите с желе често присъства и латекс. Има хора с алергии към този материал. За това преди да прибегнеш към каквито и да е играчки, е добре да знаеш дали имаш поносимост към определени вещества.

Почистване и съхраняване на секс играчките

Както при всеки друг аксесоар и при секс играчките лесно може да се натрупат нежелани бактерии. Поради тази причина е важно да ги съхраняваш добре и да ги почистваш след всяка употреба. При неводоустойчивите играчки се използва специализиран препарат за подобни аксесоари, както и влажна кърпа, с която да почистиш внимателно между бутоните и капачките. Грижата за водоустойчивите играчки е по-лесна. Те се изплакват с вода и антибактериален сапун. Трябва да се увериш, че всички части са сухи, преди да ги прибереш за следващо ползване. 

Съхранявай на тъмно, хладно и по възможност проветливо място, където достъпът на деца е ограничен. След като вече свикнеш с първите си секс играчки и се сдобиеш с още модели към еротичната си колекция, трябва да си сигурен, че прибираш всички аксесоари отделно и не смесваш материалите, за да няма нежелана химическа реакция при допир. Може да поставиш различните секс играчки в отделни пликове за съхранение.

Кои са най-добрите секс играчки за начинаещи?

Знаеш ли какви изживявания търсиш, намирането на най-добрата секс играчка няма да е проблем за теб. Без значение от какъв вид аксесоар започнеш, не забравяй винаги да си купуваш висококачествени еротични артикули. Това в никакъв случай не значи, че трябва да вземаш възможно най-скъпата играчка. Погледни отзивите на потребителите, разбери какво искаш за себе си и се впусни в секс приключенията - сам или с половинката си, а ние, от LoveBite, може да ти помогнем да направиш правилния избор. За целта трябва само да разгледаш сайта ни, в който ще намериш огромно разнообразие от първокласни секс играчки.