Може би, понякога, като използваш секс играчки, си се чудил колко ли назад датира тяхното създаване. Отговорът на този въпрос е много преди новата ера. Естествено, тогава древните хора не са разполагали с лъскави вибратори от висококачествен силикон или дилдо с ефектен релеф, но и техните секс аксесоари са вършели работа. В тази статия, ние, от Lovebite, ще направим кратък преглед на историята на секс играчките - от Древна Гърция, та чак до наши дни.

 

Древна Гърция

Преди много, много време, ако си бил възбудена жена или мъж в Древна Елада, едва ли си разполагал с много сексшопове наблизо. Но пък във всеки дом е имало продукти за направата на хляб. Така и древните гърци са изработвали своите играчки за доставяне на удоволствие. Това не трябва да те учудва, защото те са били широкоскроени хора. Не са се определяли като хетеросексуални, хомосексуални или бисексуални - те просто са се отдавали на каквото и да е удоволствие.

1869 година

През Индустриалната революция е създаден така нареченият манипулатор. Това е първият ръчен вибратор, измислен години преди електричеството и батериите, които наистина променят правилата на играта. Американският лекар Джордж Тейлър измисля този вибратор, който е прикрепен към парна машина, произвеждаща вибрации. Целта на това върховно устройство (е, поне за онези времена) е била да намали броя на сексуално незадоволените (истерични) жени. 

 

1880 - 1900 години

Ръчният вибратор Pulsocon на Macaura представлява ерата на по-модерните ръчни вибратори, които са изработени през 80-те години на 19 век и започват да  се продават в началото на 1900-те. За някои дами, това устройство може да е изглеждало като уред за изтезания, но реално този ръчен вибратор е бил способен да им достави 5000 стимулации в минута. Разбира се, всяко удоволствие се заплаща. По тази причина жената е трябвало да държи с една ръка единия край, да постави другия върху тялото си и след това ръчно да завърта дръжката на манивелата. Тук също, производителите на този модел вибратори са целели да преборят женската истерия.

1900 -1920 година

Най-логичната стъпка в индустрията на секс играчките след създаването на Pulsocon на Macaura вибратора е била да създадат подобрена негова версия. Точно тогава се е появил вибраторът: Blood Circulator. Подобно на оригинала, това е бил секс аксесоар с ръчна манивела и допълнителни екстри. Те са били апликатори, които са се монтирали в центъра на уреда и благодарение на които е можело да се увеличат вибрациите и да се контролира силата им.

1920 година

Електрическият вибратор Polar Club е бил с атрактивна зелена дръжка, а на опаковката му е била изобразена жена, използваща устройството като масажор за врата си. Вибраторът е бил създаден през 1928 г. и е използвал електричество. Също така, е имал релефен накрайник за осигуряване на различни приятни усещания. По това време жените не са споделяли официално да използват вибратори върху вагините или гърдите си и поради тази причина не е възможно да се разбере колко дами са закупили Polar Club като помощно средство за красота или заради неговите “допълнителни приложения”. Все пак Антикварният музей на вибраторите го включва като пример за секс играчка от близкото минало, а приликата е доста очевидна.

1930 година

Вибраторът Andis се е предлагал на пазара както за мъже, така и за жени. Той основно е бил смятан за инструмент за красота и здраве и е помагал на кръвта да циркулира по-добре към скалпа, лицето и тялото. Като се има предвид колко различни накрайници е имало към устройството, се смята, че лицето на жената не е била единствената част от тялото, която се е възползвала от всички тези разнообразни форми на стимулация.

1940 година

Вибраторите като старинното съкровище, наречено Hollywood Vibra-Tone, се причислявали към ​​„точкови редуктори“, защото техните производители твърдели, че помагат за отслабване. Устройството е било обемно, приличало е повече на класическо радио, отколкото на секс играчка. Добавено е като пример за ретро вибратор, включено е в огромната колекция на Антикварния музей на вибраторите.

 

Oster Stim-U-Lax било вибриращо устройство, което се е закачало на външната част на ръката и е доставяло мощни усещания, където и да бъде поставено. Разбира се, предназначението му e било да се използва в бръснарски салони върху скалпа на клиенти, но някои хора са установили по-рано предимствата на уреда и използването му върху други части от тялото. 

1970 година

Вълшебната пръчка Hitachi е била любима малка джаджа от Япония, която става известна като „Кадилакът на вибраторите“. Предлагала се е на пазара като масажор. Не след дълго е определена като секс играчка, благодарение на дългата си дръжка и мощната вибрираща глава. Американската сексуална педагожка Бети Додсън дори използвала магическата пръчка Hitachi в частни уроци по мастурбация, за да научи жените как да стимулират клитора си. 70-те години са десетилетието, през което вибраторите най-накрая стават известни като отлични сексуални помощници.

1980 година

През 1983 г. японската компания за секс играчки Vibratex изобретява вече емблематичната секс играчка, наречена The Rabbit, която смело отива там, където никое друго устройство не е стигало преди: осигурявало е както проникване, така и стимулация на клитора. Съществувал е един единствен проблем: на японските производители не е било позволено да правят секс играчки, така че те са заобиколили забраната, като са оформяли устройствата във форми на животни. Моделът Pearl Rabbit имал въртяща се лента от перли на дръжката, която осигурявала допълнителна стимулация. Този модел вибратор е станал страшно популярен, след като е бил използван от Шарлот в „Сексът и градът“.

Наши дни

Въпреки че през 2011 година секс играчките се появяват и по рафтовете в някои супермаркети, все още в някои държави има определени забрани за използването на секс аксесоари и производителите се съобразяват с тях. В наши дни разнообразието е огромно - за  моделите се използват различни материали, поставят се стандартни или акумулаторни батерии, има водоустойчиви устройства и такива, които могат да се рециклират и работят със слънчева енергия. На пазара се предлагат от класически вибратори, реалистични вибратори, мултифункционални вибратори и дори анални вибратори. Срещат се и вибратори под формата на колие, като това бижу лесно се трансформира в уред за забавления. 

 

В наши дни удоволствието е само на един клик разстояние, заповядай в онлайн магазина ни, за да се убедиш сам!