Аналният секс е една от най-обсъжданите и скандални теми в наши дни. Факт е, че той може да е също толкова удовлетворяващ, колкото и „нормалният“. За жалост, много малко от хората говорят открито за него, като за повечето е срамна тема или истинско табу. За много мъже и жени, той присъства във фантазиите като една възбуждаща и еротична мисъл, въпреки, че се смята за краен фетиш и забранена от обществото наслада. А кой не обича да нарушава правилата? За тези, които са го пробвали, е истинско откритие и неустоимо удоволствие. Разбира се, това не е за всеки, но след кратък поглед върху историята му като форма на артистично вдъхновение и други исторически факти, става ясно, че е по-широко разпространен, отколкото си мислим. В тази статия може да научите някои горещи и нови факти за този древен сексуален акт.

1. Знаете ли, че аналният секс се практикувал от древни народи в античността?

Пример са тайнствения народ Мочика, живял в северчните части на Перу, край бреовете на река Моче.Това се случва по време на възхода на Римската империя в Европа и изумява учените с феодалното си развитие и архитектура. Но не това е толкова впечатляващо. В откритото керамично изкуство и глинени съдове, се вижда, че античния народ открито изобразява сексуалните си преживявания, а аналния секс е напълно нормален акт между двама възрастни. Т

е го изобразяват наравно с вагиналния и фелациото. Той носел различни ползи за здравето като се използвал и за контрол на раждаемостта. Смятало се, че спермата била жизнена сила, която може да увеличи производство на кърма. Така хетеросексуалните, имащи деца, го практикували редовно, за да увеличат плодородността на майката.

 

2. Гърците и римляните, също са го обичали.

 

Аналната любов е била открито практикувана в Древна Гърция и Рим, но само между възрастен мъж и момче като форма на наставничество и властолюбие. Точно така. Такива връзки са били често срещани при военните, където мъжката бисексуалност се е смятала за нормална. Освен това, аналния секс се практикувал и при хетеросексуални двойки в тяхната първа брачна нощ с контрацептивни цели, но въпреки, че бил интимна част от двойката, той си останал тема табу в тогаващното общество. Единственото социално прието си останал този акт между мъж и момче, където по-малкия момък обикновено бил роб.

 

3. Дори гърците осъзнавали нуждата от използване на лубрикант

Ако някога сте правили анален секс, знаете, че смазката е от решаващо значение, а гърците определено са знаели това. Предполага се, че те са използвали зехтин за по-лесно и безболезнено проникване. Въпреки, че те са осъзнавали нуждата от използването на олио, важно е да се отбележи, че вие не трябва да използвате такива смазки на маслена основа. Кокосовота масло, зехтина или друго масло не са съвместими с латексовите презервативи. Гледайте да се предържате към такива на водна основа или силикон, защото те по-щадящи латекса.

 

4. Животните обожават аналния секс и въобще не се притесняват от този факт

Зоолозните изследователи казват, че жирафите, делфините, китовете убийци, сивите китове и други животни не само правят анален секс, но и са луди по изцяло мъжки оргии и лесбийски заигравки. Лъвовете пък, също често са хомосексуални, като мъжките се чифтосват с братята си, за да водят стадото заедно. За да са сигурни в лоялността си и да укрепят връзката си, те често правят секс помежду си. А повечето шимпанзета Бонобо са бисексуални и всеки член се снушава редобно със останалите от своята група, независимо от пола и възрастта. Сексът е форма на социална връзка за тези маймуни, която им помага да поддържат съюзи и да разрешават конфликти, без да е необходимо насилие.

 

5. Библията не забранява изрично аналния секс

Терминът содомия е произлязъл от Библията и е използван за описание на анален и орален секс, като неговото пълно значение е „неестествени сексуални връзки“. То идва от Битие 19, известно още като раздела за Содом и Гомора. Учените намекват, че жителите на Содом, известни още като „содомити“, са искали да изнасилват анално ангели, поради което содомията се смята за синоним на анален секс, но така и не го споменават изрично. Това обаче не спря законодателите да използват Библията и да забранят със закон тези видове актове.

 

6. Аналния секс е все още незаконен в някои държави

Законът за содомията, определя тези сексуални действия като престъпления. Точните сексуални актове, които се означават под термина содомия, рядко се изписват в закона, но обикновено се разбират от съдилищата като всякакви сексуални действия, които се считат за неестествени или неморални. На практика законите за содомията рядко се прилагат срещу хетеросексуални двойки, като най-вече се използват срещу хомосексуалисти. От 2019 г. законите, свързани със содомията, са отменени във всички Европа, Северна Америка и Южна Америка, с изключение на западните страни на Карибските острови, Северна Африка и арабските страни в Азия.

 

7. Аналния секс е все още табу в САЩ

След като през 2017 се провежда опит за образоване на американските тийнеджъри как да правят безопасен анален секс, излиза статия, която разтройва много родители. Става ясно, че всеки десети тийнеджър е експериментирал с него, като този процент не се харесва никак на консервативното общество. И все пак нека да отбележим, че когато се практикува между двама възрастни, той може да бъде невероятно приятен и безопасен, независимо от пола и ориентацията. Просто не забравяйте да го правите плавно, с много лубрикант и ще разберете, че всъщност няма нищо страшно или неестевено, просто се отпуснете и се насладете.